Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mammu, es gribu sunīti kā Perisai Hiltonei!
Publicēts 28. novembrī, 2009.
Apmēram 67% Latvijas iedzīvotāju ir kāds mājdzīvnieks. Secinājums: patiešām daudzi ir kaķa, suņa vai kāda cita mājdzīvnieka saimnieki. To pašu var teikt arī par slavenībām. Mēs apbrīnojam šos cilvēkus, cenšamies viņiem līdzināties, pat kopēt. Vai tas, kāds suns ir, piemēram, Perisai Hiltonei, spēj ietekmēt to, kādas šķirnes kucēnu iegādāšos es, mana kaimiņiene vai pilsētas mērs?

Tūkstošiem meiteņu un sieviešu visā pasaulē apbrīno tieši Perisu Hiltoni – vienu no spožākajām dīvām. Daudzas sapņo līdzināties tieši viņai. Kā arī, nav nekāds noslēpums, ka viņa mīl čihuahua šķirnes sunīšus tik ļoti, ka gandrīz nekad neparādās sabiedrībā bez saviem mīluļiem. Vai tas, ka tieši šie sunīši šodien ir neiedomājami populāri un pieprasīti, ir pateicoties Hiltonei? Domāju, ka daļēji tas tā varētu būt. Taču, jāsaka, ka daudzi mēģina kopēt nevis to, kāds mājdzīvnieks ir Perisai, bet gan viņas izskatu kopumā – tēlu, stilu. Pie šī tēla pieder arī mazs un mīļš sunītis, kuru praktiski visur var nēsāt sev līdzi. Jāpiemin, ka šis prieks nav lēts. Ja arī tu gribi sev klēpī nēsāt čihuahua šķirnes kucēnu ar ciltsrakstiem, ir jārēķinās ar to, ka būs jāšķiras, apmēram, no 300 - 700 Ls. Vai tiešām Perisa tik ļoti ietekmē mūs?

 

Meitene, kurai pieder divi taksīša šķirnes sunīši, Agnese, saka: „Manuprāt, Parisa Hiltone ar saviem sunīšiem ir radījusi jaunu modes kliedzienu. Patiešām daudzas meitenes maksā par šiem sunīšiem kā par tādiem dārgiem brendiem. Var teikt, ka tie tiek izmantoti kā aksesuāri. Uzskatu, ka tā ir dzīvnieciņu mocīšana. Man pašai ir sunīši, kas tiek mīlēti un lutināti, bet iegādājos tos tādēļ, ka man patiešām patīk suņi, nevis, atdarinot slavenību modi.”

Agnesei pievienojas arī Elina, kura arī ļoti mīl savu sunīti. Viņa uzskata, ka slavenības ir modes noteicēji, šiem cilvēkiem cenšas līdzināties. Visvairāk tas ir raksturīgs tieši meitenēm. Protams, Perisa Hiltone, kuru varētu uzskatīt par mūsdienu jaunatnes elku un paraugu, ir modes noteicēja. Viņas mīlestība pret maziem sunīšiem, kurus viņai tik ļoti patīk izrādīt uz sarkanā paklāja, pārvērta šos dzīvniekus par parastiem aksesuāriem, lai cik skumji tas nebūtu.

Savukārt, mazā Krievu toiterjera šķirnes sunīša saimniece, Ineta, apgalvo: „To, ka es iegādājos šādu sunīti, noteikti, neietekmēja nekādas slavenības. Vienmēr esmu ļoti mīlējusi šos dzīvniekus. Mazs sunītis man ir tāpēc, ka nevarēju uzturēt liela izmēra suni mājās. Nav svarīgi, vai tas ir mazs vai liels, galvenais, ka tas ir suns.”

 

Protams, katrs cilvēks ir atšķirīgs un katram no mums ir atšķirīga gaume uz konkrētām lietām. Daudzus vispār neietekmē tas, ko dara slavenības. Šie cilvēki nopirks akvāriju ar zivtiņām, kāmīti vai vispār negribēs sev nekādu mājdzīvnieku. Tas ir tāpēc, ka katrs no mums ir personība, mums ir savs personīgais viedoklis par visu. Ir lietas, kuras patīk vienam cilvēkam, bet otram šķiet nepieņemamas. Tieši tāpēc daudzi nekad nepateiks: „Mammu, es gribu sunīti kā Perisai Hiltonei!”.

 

Foto: City Rag

Autore: Jekaterina Koļcova,

           Biznesa augstskolas Turība 1. kursa studente


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: